FROM TURKEY WITH LOVE

image154
Oh yes, duktiga fashinistor är ALLTID ute i god tid, och självklart förljer jag deras exempel! Därav, en spritt språngande underbar trenchcoat i Antilopskinn (Hollywood, here I come!), till absolut vrakpris. H&M stoltserade nyligen med en skinnjacka i orange läder, som gick loss på 1450 kr, medan en skinnjacka i topquality är svår att få tag på under femtusenlappen. Duktiga jag har lyckats, och det är inte piratkopior från Thailand vi pratar om, eller underlig andrahandssortering från någon skum snubbe på hötorget. Nej, thanks to Turkey, fick min kappsäck fyllas ut lite extra under hemresan, till priset av 2000 kronor, och ja, jag är läskigt nöjd!

DAGENS OUTFIT

image153image151image152
Nej, jag har aldrigt varit något större fan av varken sandaler (no wonder, vem är?) eller nitar, och när det kommer till läder, känns mörkbrunt ofta lite mer lockande än terracottaorange. Trots det blev jag FRÄLST när ett par, som självklart innehöll alla ovanstående ingredienser, dök upp framför mig på disken! Särskilt efter som jag har längtat efter ett par tillsäkligt stylish gladiatorsandaler, men de jag hittat tidigare har varit lite... för mycket? Otroligt nog, knähögt, svart, och väldigt repliknande, inte riktigt som min stil, tyvärr. Matchas bäst med en väska i samma nyans, och chict övermönstrad  klänning (okej, det ÄR en top igentligen), självklart i oversize!
Klänning,
Zara, 400 kr. Väska, Scala, 2100 kr. Gladiatorsandaler, Turkiet, 250 kr.

SLEEPING (AND AWAKE) BEAUTY

image144
Att vara en "Fashionista i Farten" låter precis lagom klyschigt, att alltid gå upp i rätt tid, äta en extremnyttig smoothie fullspäckad med vitaminer och mineraler, ta på sig det redan färdiga outfitet som du självklart har plockat ihop redan kvällen innan, och komma dit du ska, utvilad, snygg och redo för allt, på dryga 30 minuter. Sure. Om vi istället återgår till verkligheten, där du kliver upp en kvart för sent, för att den där j-vla väckarklockan har slut på batterier, kastar dig in i duschen samtidigt som du förbrilt försöker tänka ut vilka kläder som ännu inte ligger i smutstvätten, springer ut och grabbar (om du har tur) mobil, nycklar och plånbok i farten. Frukosten blir, som vanligt, en översockrad, simmig latte på väg från den ena tunnelbanestationen till den andra. MEN. Det måste inte vara såhär, bra planering och lagom stress är lätt fixat! Hjälpmedlet: En stor, ovanligt chic, tee i oversizemodell, add a pair of leggings, a big bag and shoes, och du är hemma. Precis, åtminstonde för den här gången, lycka till!

TRISS I HAIRCUTS!

image142
Trista sommarhår, idétorka och ett väder som uppmanar till chic-i-sylvester snarare än saint-barths-babe är inte de bästa ingredienserna för en ultimat sommarstyle, men dock de absolut svenskaste. Men gosh, vad är catwlken till för då? Inspiration, så klart! För den fabulösa snyggingen som inte blir svettig så lätt, och som vågar prova något nytt, är luggen ett självklart alternativ. Ett perfekt sätt att få till en mjukare ansiktsform, och en sötare, flickigare stil, endast med hjälp av en sax! Det måste också tilläggas, att det inte finns någon frisyr som ser lika chic ut på folk med tunt, volymlöst hår, än en lite längre lugg, så mars iväg, frisörerna bara väntar! För den lite mer vågade (japp, det krävs en hel del mod, fast å andra sidan kan man ju släppa ut det när man vill!) är den slickade knuten ett både trendigt och ack så hett sätt att deala med en arg kalufs! Matcha med stora, volymösa blusar för att ge sken av ett mer proportionligt intryck, och skippa de stora ringarna, det ser snyggt ut på JLo (och på Cavallis modeller, såklart), men på den ovane kan det lätt bli lite... för mycket? Men låt dig inte nedslås, du vet väl att allt klär en skönhet? Trots det finns det dock dagar då ingenting fungerar, allt blir volymlöst, hemskt och bara totalfel. MEN. Vi har en lösning, och den stavas: Hatt. Soliga sommardagar är ett perfekt tillfälle, eftersom du, om du skulle få kalla fötter, bara kan skylla på att du inte villl att ditt ansikte ska exponeras för för mycket sol, jag menar, vem vill ha rynkor? Kör därför på en somrigt lätt modell, och känn dig klart chicast i din nya, Jackie Kennedy-inspirerade stil, lycka till!

SHOPAHOLIC ABROAD

image141
Efter en veckas desperat brat-spaning runt Göta Kanal (Nej, det närmsta jag kom var en tjej med Burberryväska, dock visade sig hennes jeans och kofta komma från Gina Tricot) bar det, chict nog, av till Alanya, tillsammans med T, och yes, we loved it!
Jag menar, en hel vecka i värmebölja, plastgucciväskor, och flirtande turkar, kan det slå fel? Nej, faktiskt, vi skippade allt med L, V och G på, och det var faktiskt bara några få försäljare som väste "söta" saker till oss när vi kom in för att shoppa loss, lucky us! Dock fick ett par heavenly Manolos i mörkbrunt läder, en ovanligt chic Trenchcoat i Antilopskinn och ett par teracottafärgade gladiatorsandaler fylla ut  min leopardfärgade trolley på hemvägen. Och Manolosarna sedan, talk about love at first sight! Tio centimeters mörkbrun träcklack, fashionabel läderkvalitet, och, sist men absolut inte minst, de stora, lysande guldbokstäverna du ser så fort du tar av eller på dem, och som får dig att känna dig precis som Carrie Bradshaw kryssande längst Manhattan, kan man begära mer? Nej, to chic to be true.


RSS 2.0