VEM TAR GULDMEDALJ?

image103
Guld + kort + paljetter = Fullträff, tjejer! Men vem klär bäst upp den fashionabla kreationen? Är det Carmen Electras jag-kom-just-hem-från-en-treveckors-solsemester-hud (dock verkar hon ha glömt att det ser fräschare ut om man brun-utan-solar hela kroppen, och inte bara benen) eller snövitschica Rose McGowan? Personligen måste jag säga att Rose McGowan enligt mig vinner den här gången, solbränd i all ära, men hellre blek och skön än brun och trashig. Vem tar guldmedaljen, tycker du?

TRISS I BEIGE

image101
Har du tänkt att satsa på en sommarkappa?
Toppen, för reglerna är enkla. Den ska vara beige, den ska vara kort, och den ska vara markerad. För den stilrena fashionistan är YSL's enkla less-is-morekappa ett självklart val, den är långt ifrån tråkig, men flyter samtidigt in i mängden. Är du mer vågad av dig kan du piffa upp det hela med ett färglatt spänne i bältet, eller satsa på en avvikande tröja som får sticka ut under din beiga hotie, a la Sportmax! Så, ta fram din gamla, långa kappa och en sax, eller spring till närmsta butik för att hitta din egna älskling, good luck!

MÖSSGRÖNT HOS MOSS

image98
Jag vet  inte hur många gånger jag har sagt att jag bara MÅSTE ha något från KM loves Topshops kollektion?
Okej, de kanske inte är de chicaste kläderna jag någonsin sett, men jag vet av erfarenhet att jag kommer att ångra mig som en galning om den säljer slut innan jag hunnit plocka på mig något. Ta V&R's kollektion för H&M, jag ångrar ännu bittert att ingenting fick hamna i min garderob, och nu tänker jag INTE göra om samma misstag! Så, därför, under gårdagens shoppingtur med L inhandlades en randig t-shirt i färgerna svart-grå-grön och mossgrönt. Personligen tycker jag att den är vädigt chic, och jag kan inte annat än känna mig mycket mer Kate-Mossig när jag har den på mig! Lägg till L's mossgröna trenchcoat, mina mörkblå Cheap Mondayjeans och ett par svarta pumps, och voila! Ett perfekt jag-ska-gå-på-stan-och-se-rockchic-ut-fast-absolut-inte-skogsmulle-outfit!


DON'T FORGET MUM

image97
Som alla stylish fashionistor med huvudet på skaft har ni säkerligen koll på att den 27/5 inte är vilken dag som helst, såklart!
Själv så har jag en mamma som tycks ha det mesta, och mer därtill, så därför brukar jag alltid få väldigt ochica presentproblem. Dock inte i år, för om DIN mamma har allt, varför inte hjälpa en mamma som inte har något? Precis, därför fick min kära mor en egen prick på Röda Korsets karta där man kunde "Måla för mammorna", bra va? Lite stolt är jag faktiskt, och glad blev hon! Vad fick din mamma?


FASHINISTA VS FASHIONISTA

image96
Den ena har skrivit en bok, deen andra har ett eget TV-program.
Den ena kallas Sveriges Modeguru, den andra kallas mer stylish, men kanske, en wannabe? Personligen anser jag att det är mest prat, för guds skull, det kan väl få finnas med än EN fashionista här i världen? I vilket fall, de är båda snygga, moderiktiga, och bra på de de gör. Så, vem väljer du?

SOFI-Är hon en wannabe?-FAHRMAN   vs   EBBA-Jag kan inte ha min kjol så kjolar är ute!-VON SYDOW
TRENDKÄNSLIGHET:
MMMM    TRENDKÄNSLIGHET: MMMMM
Nja, Sofi, visst är du snyggt klädd, men det känns nästan som om hela aproachen är lite "gå hem i svenska villor"- mode, med allting anpassat för den som inte har den blekaste aning om huruvida Balenciaga eller Gucci visade ridhjälmar på sin fashionshow. Så den här ronden vinner nog Ebba.
TÄNKA PÅ ALLA ANDRA:
MMMMM    TÄNKA PÅ ALLA ANDRA: MMM
Ärligt talat, Ebba är grymt snyggt klädd och har en egen tidning, har skivit en bok och you name it. MEN. Ibland får jag känslan av att tidningen är en enda stor modeblogg, där EBBA ska slänga saker och EBBA gillar och gillar inte saker. Det är inte chict. Du tar hem flest M den här gången, Sofi.
KÄNDISSKAP:
MMM    KÄNDISSKAP: MMMM
Här så är det faktiskt Ebba som känns troligast, även om Sofi har en egen Tv-kanal, kommer det nog att ta ett tag innan hon slutat ses som Aftonbladets svar på Ebba. Även om jag personligen tycker att det är rätt så fånigt, vem som helst kan väl få starta en tv-show och säga sig leva för mode, utan bli jämför med Ebba?
FRAMTID: MMMMM FRAMTID: MMMM
Här tror jag faktiskt att Sofi kommer att skjuta iväg, med ett tv-program som bara blir bättre och bättre, en bra story, och snygga outfit kan den här tjejen gå långt, det är ett som är säkert! Dock är Ebba inte fyskam heller, att hon slutade på VR hade förmodligen en anledning, och vi väntar spänt, impress us, Ebba!


A PIRATES LIFE FOR ME!

image95image95
You forgot one very important thing mate, i LOVE captain Jack Sparrow! DN's recension av Pirates of the Caribbean menade på att treor aldrig blir lika bra som ettor, och inte en enda förnuftig dialog förekom i hela filmen. Gosh, you where wrong! Med Johnny Depps träffsäkra repliker, en ordentlig old-fashioned fight, och ett slut som får publikens tanke gång att fortsätta, långt efter att bioduken släckts och "yohoo, yohoo, a pirates life for me..." slutat spela har den allt som den avslutande delen av en trilogi ska ha. Och nog blir det ett pirates life alltid! Både jag och L var helsäkra på att At the Worlds End var den absolut bäst, T som har lite sämre smak ansåg att ettan var outstandig, men så är hon ju som hon är också. Dock är en sak säker, och det är vi alla tre (inklusive T) säkra på, den är en must-have-seen-before-you-die-movie! Go Pirates!

SUNSCREEN

image94
Om alla på stranden väljer svart, är en fashionista såklart banbrytande, och varför inte i senapsgult? Matchat med den chica stråhatten och en vit skjorta aú naturelle gör du succe på stranden, i poolen, eller vart än dina sommarplaner tar dig!
Bikini från H&M, 98 kr per del och stråhatt från Handelsgisillet, 220 kr. Skjortan kommer från Topshop, eftersom du blir hetast på stranden i en oversize skjorta. Den blir din för 25£. Väskan kan inhandlas på Judy Bown för det lite mindre överkomliga (men hey, allt kan ju inte vara budget!) 795£. Ballerinorna däremot, är från Topshop, 25£.

HAVE2HAVE


image90
Häromdagen insåg jag att klyftiga fashionistor har planerade garderober, lägger strumporna på rätt plats och alltid gör välförberedda köp.
Men hey, bättre sent än aldrig, eller hur? Därav detta, en inventering av sommargarderoben 2007.
Väska:
Här BEHÖVS faktiskt ett tillskott, och det kommer snart. Hur länge har jag inte trånat efter en underbar Manhattanväska tryckt med mönster av Josef Frank? Forever, känns det som.
Skor: Det har vi, ett par röda som matchar till ovanstående kommer att användas flitigt. Dock skulle det inte skada med de vita pumpsen från Din Sko, så de hamnar snart i mina skolådor, hoppas jag!
Shorts: Vi har, Blå/Vit-randiga, Heltvita, Mörkblå i jeans och Rosa/Vit-randiga, så ett par ljusa i jeans skulle sitta fint, från Topshop kanske, eller vad sägs om Acne?
Blusar: Okej, den här kategorin kan DEFINIVT bättras på, utöver inga alls, så har jag faktiskt.. Inga alls. Tips någon?
Tees: Little Miss t-shirtarna, here I come!
Toppar: Några fler baslinnen i andra färger än vitt skulle sitta fint, H&M's fyrtioniokronors är ju toppen, så dom kör vi på!
Kjol: 2007 är inte precis ett år då alla kjolar ska dras fram ur garderoben, snarare packas ned, så det lämnar vi åt sidan tills vidare.
Jackor: Hittade precis en fullkomligt UNDERBAR kort, a-linjeformad mockajacka i mörkrött som ni säkerligen snart kommer att få se i dagens outfit-bilderna, så här överlever jag utan smärre problem. Fast en helvit skepparkavaj  vore trevligt såklart, och H&M har ju bra och billiga modeller, så, varför inte?
Solisar: HJÄLP! Jag lyckas aldrig hitta några snygga pilotisar, så det är verkligen ett Have2Have. Wedins och Topshop verkar ha snyggingar, så jag får kolla upp det där.
Badkläder: Även om baddräkten är både snygg och tillbaka, så är jag mera en bikinimänniska, särskilt eftersom jag vill åt brännan. Och då har jag ju både min seglarinspirerade Billabong och en helsvart, och så min Salinas såklart, som förmoderligen kommer att användas flitigast i sommar!
Teknik: Jag säger bara: Kodak EasyShare, jag vill ta guldbilder i sommar, med en kamera i guld!
Sådär, det där ser ju lite halvdant ut, jag får helt enkelt ligga i i några månader framåt, men det löser sig antar jag. Det verkar i alla fall som om jag behöver fokusera på väskor, shorts, blusar, tees, baslinnen, jackor och solisar, det var väl inte helt oväntat, men det är ändå enklare att ha det svart på vitt, liksom. Vad behöver ni för att klara sommaren -07?


HOME SWEET HOME

image88
Så, efter en 48-timmars lång Paris-visit är jag back on track igen!
Vi hann med lunch på Restaurang Cuisine och en middag på Hotel Costes, varav bådas efterätter klart överträffade medel, med hästlängder. Vi var väldigt nära en Eiffeltornstripp också, eftersom O aldrig hade varit där uppe, dock sträckte sig kön ända bort till Champs-Elysées, och eftersom vi inte hade så lång tid på oss, hade vi ingen lust att slösa fyra tmmar på det (Visit Paris in 24 hours, ni vet). Hur trevligt som helst hade vi i alla fall, även om alla fransmän inte hade de blekaste ANING om var B&J's låg, så något läppglans blev det inte. Men, men, som E sa, livet går vidare! Och förressten, så sa L att de gick att beställa på nätet, vilket jag inte är helt säker på är sant, men vi kan ju alltid hoppas! I vilket fall fick jag med mig en VOUGE hem, vilket jag är mycket nöjd med! Anyway, keep your fingers crossed, så kommer för hoppningsvis en lipbalm-recension snart, so long!


SVARTVITA STRIPES

image82image86image83image84image85image87
Vem har sagt att vår betyder färg? Just när blommorna slår ut som mest, vattnet blir varmare och solen strålar brukar vanligtvis modehusens kreationer gå i färgglada pasteller. Dock inte år 2007, just nu är den hetaste catwalktrenden raka motsatsen till det hetaste sommarvädret, en svartvit vår står för dörren.

MANLIGT MODE

image81
För inte alls länge sedan fick jag en kommentar  där den stod "Grym blogg, men var är killmodet då?". Precis, var är det? Det finns inget, synd nog! Därför bestämde jag mig för att göra en liten kraftansträngning för att i alla fall ha ett inlägg om mode för det motsatta könet, och det blev ett om väskor. Jag har hört av rätt många att de tycker att killar med väska är "fjolligt" och svårmatchat. Därför, guys, här har ni bilder från Stockholmstreetstyle som bevisar att det kan bli riktigt snyggt!

VIVA LA FRANCE

image80image80image80
Så äntligen, efter många om och men med blijetter som bokats, avbokats och bokats igen, är det äntligen dags att lägga sista handen vid packlistan. För imorgon, 07-någonting, åker vi!
Outfit 1: Röd/Blå/Grå/Vit-randig stickad cardigan, vitt baslinne, mörkblå stuprörsjeans, svarta pumps, nylonstrumpbyxor, KJLinspirerat äppelhalsband, rött nagellack och svart väska.
Outfit 2: Röd/Vit-randig skjorta, vitt baslinne, mörkblå stuprörsjeans, svarta pumps, nylonstrumpbyxor, guldhalsband med liten amulett i guld, rödbrunt (eftersom ränderna på skjortan går åt det rödbruna hållet) nagellack och samma svarta väska som ovan.
Outfit 3 (flygoutfit, inte särskilt stylish): Vit kofta, vitt baslinne, mörkblå stuprörsjeans, vita Le coq Sportif-skor, vita strumpor (okej, ni är inte intresserade, men det här är en packlista, så jag MÅSTE skriva upp alt, anars glömmer jag det), genomskinligt nagellack och stor beige, glansig väska.
Inuti min väska kommer det att finnas: SATC-boken av Candace Bushnell, skissblock och några pennor och sudd och min gamla digitalkamera. Makeupväska (TANDBORSTE!), plånbok och mobil såklart, liten anteckningsbok (där jag tex. kan anteckna trenderna i världens modestad, how about that?) och min älskade lilla gosedjursskjöldpadda som jag har haft sedan jag föddes (!), han har vart överallt och ärligt talat så skulle jag aldrig kunna lämna honom hemma. Boken "How to walk in high heels - A girls guide to everything", den absolut bästa och roligaste boken i min ägo, om allt ifrån att laga sweet popcorn, ta hand om dig själv när du har flunsan eller kliva ut ur en bil i minikjol, got to have it! Och senaste numret av ELLE, såklart. Möjligtvis tillkommer något inom den här kategorin, som jag kommer på i sista minuten och bara MÅSTE ta med mig, men, men, det där lär lösa sig!
Såja, det var väl allt? Har jag glömt något viktigt? Toppentips (halvbra tips går också bra såklart) angående flygning, Paris eller whatever mottages tacksamt. Önska mig lycklig resa, för Paris, here I come!

KLÄ DIG SOM CARRIE

image78
Vem har väl inte alltid viljart klä sig lika stylish som Carrie Bradshaw i SATC? Nu finns äntligen möjligheten att bli lika chic som allas vår stilikon, Sarah Jeassica Parker! "Kvinnor borde kunna bära fantastiska kläder utan att behöva ljuga för sina mäna om hur mycket pengar de har spenderat på dem. Lyxiga kvalitetsplagg behöver inte kosta lika mycket som vi blivit lärda att tro" säger hon och lanserar därför nu sin egen klädlinje, som kommer att gå under namnet Bitten. Än så länge får du åka till USA och gå till Steve & Barry's butiker för att inhandla plaggen, och om de överhuvudtaget dyker hupp i Sverige är väldigt osäkert, men vi hoppas!

SIMPLY MUSTHAVE

image75
M-m-m! Talk about to die for! Halsbandet känns kanske lite uttjatat, men rätt mtachat, går det definivt hem. Allting kan klickas hem från Mytheresa, som för övrigt börjar bli min favoritsajt, vad det gäller drömoutfits!

DAGENS OUTFIT

image74image74image74
Eftersom min efterlängtade "beställning" av Intersportsaker kom i förrgår, bestämde jag mig för att inviga dem mina första friska dag! Yes folks, min första friska dag, de fem senaste dagarna har jag nämligen hasat omkring iklädd mjukisar och lösa tröjor, mycket ochict! Men, men, nu är det nya friska tag, och vi börjar med blåvitt och keps!
Kofta och baslinne från H&M, 198 respektive 49. Keps från New Era, 150 kr. Jeans från Chapmonday, god I love those jeans, jag har nog haft på mig dem på merparten av mina outfits! I vilket fall, de blir dina för 400 kr. Tygskor från Le coq Sportif, också 400 kr.

HEADING FOR PARIS

image73
Herregud, tiden bara rinner iväg, det är ju faktiskt bara en dag kvar, sedan sittar jag på flyget till tjusiga lilla Paris! Det är inte klokt vad jag längtar, även om det inte blir så länge, så är det ju alltid trevligt att komma bort, om än bara för ett tag. Plus att jag ÄNTLIGEN får inhandla mitt älskade läppglans från B&J's! Jag har redan fått beställningar av alla möjliga nära och inte så kära, och alla ska ha det i alla smaker såklart, så det blir tungt bagage för mig, på hemresan. Men, men, det är det verkligen värt! Jag hoppas bara att de finns kvar, H och L berättade att de kände någon som hade varit där för några veckor sedan och då var de (Gud Förbjude!) slut, så jag får hålla tummarna, wish me luck!

SOMMARENS CHICKLITT

image70image71image72
Sommarens chicklitt är ovanligt chic, och skriven av allas vår favoritförfattarinna, Candace Bushnell! Själv är jag stolt ägare till Sex and the City (boken alltså, boxen suktar jag fortfarande efter), och den är klart mest bläddrad i i min bokhylla! Den ska definivt få följa med till Paris, och jag hoppas att den kan få en kompis på flygplatsen, gärna med namnet "Lipstick Jungle"!

DEN SOM VÄNTAT PÅ NÅGOT GOTT

image69
Jippie, äntligen! Nu har jag till slut fått min julklapp, något försenad, men men, den som väntar på något gott, vet ni!
Skor från Le coq Sportif, 400 kr. Tee med tryck från Puma, 250 kr. Minishorts från Björn Borg i rosa, vitt och mönster, 200 kr. Keps från New Era, 150 kr. Bikiniunderdel från Intersport, 100 kr.

DAGENS CELEBRITY INSPIRATION

image67
En som har insett att klädesplagg med budskap är superhett är Sienna, men med cigaretten i munnen? Är det bara jag eller blir det LITE dubbelt budskap? Rädda-sälarna-jag-är-miljö-freak-tröja, och så en cigg? Nej, det vinner du inga stilpoäng på, men den snygga tröjan kan du köpa här!

PREPPYDRÖMMAR

image65

Go preppy girls! Tänk svensk sommardag i innerstan, strålande sol och fullt med människor i strumpor som kostar mer än din jacka. Det är glassigt, stilrent och dyrt. För ingen behöver väl få veta att dina skor kommer från Din Sko och shortsen kostar en tvåhundring?
Piké,
Burberry, 120£. Cardigan, Lyle&Scott, 999 kr. Skor, Din Sko, 340 kr. Shorts, Topshop, 22£. Armband, Ben-Amund, 139£.

SHORTSSPECIAL

image63

TRÄNINGSCHIC

image62
Att det är lättare att träna när man har snygga kläder, kan ju diskuteras fram och tillbaka, men en sak är säker, om jag hade det här outfitet i min garderob, skulle jag mer än gärna använda det, ofta!

Mörkrosa vattenflaska,
Adidas/Ellos, 79.90 kr.
Bomberjacka i kortare modell, Topshop, 30£.
Baslinne, Topshop 6£.
Korta hotpants, Topshop 6£.
Tennisskor, Adidas.

SILVERSTUFF

image61
Ju längre tid som går,
desto mer vänjer jag mig vid tanken. Ibörjan var jag rätt skeptisk, jag menar, guld på beachen är en sak, men silver? Som tur är verkar de tankarna sakta men säkert försvinna, för snyggt ÄR det ju, särskilt på Kylie! Och Kylie sedan, vilken fullträff! Chica kläder, snygga bilder och otrligt härlig miljö. En riktig flipp, med andra ord. Så om det nu blir en silverbikini för mig i sommar, är i alla fall en sak säker, det kommer att stå Kylie/H&M på prislappen!

BON VOYAGE

image60
Att dra på sig de gamla urtvättade mjukisarna, den trasiga ryggan och ett par fula skor, har altrig riktigt varit min grej, inte ens på planet.
Till och med när jag var pytteliten, och mamma och min bror satt i varsin träningsoverall, klädde jag upp mig. Inte till bristningsgränsen, men ett snyggt outfit var ju en självklarhet.  Det gör jag fortfarande, men jag har insett värdet av att få sova under en lång flygresa, så därför klär jag mig både trendigt och komfortabelt,  Bon voyage!
Skopåsen
från Inreda skyddar dina kläder från leriga skor, för 60 kr. Sovmask och axelkudde, båda från Wedins, 59 kr respektive 149 kr. Elastiska ballerinor för trötta fötter, 25£ hos Topshop. En riktig fashionista har såklart den chicaste dragväskan, i leopard, från Wedins, 799 kr. Handbagage är ett måste, och vi vet ju alla att det är lätt att packa lite för mycket i just den väskan, så satsa på en rejäl bag, där du får plats med det mesta, stor brun resväska i konstläder, Wedins, 299.

LUVELY LUVA

image59
I höst slipper du frysa om öronen, på med luvan bara! Absolut trendigast är den lilla "kikhålsluvan" där luvan är näst intill inbyggd i kappan, som hos Alexander McQueen till exempel, känns väldigt fall 2007! Har du inte råd att satsa på en helt ny look? Enkelt! Gör som Agnes B och dra upp collage-tröje luvan under skinnjackan, lätt, varmt, och riktigt snyggt!

KATE MOSS & TOPSHOP

image58
Okej, nu har jag äntligen bestämt mig,
för jag vet hur mycket jag ångrar mig sedan annars. När V&R-kollektionen kom till H&M var jag helt säker på att jag skulle köpa något, en liten cltuch, ett halsband, vad som helst, bara NÅGONTING. Dagarna kom och gick och självklart köpte jag inget, vilket jag ångrar bittert. Så nu, när Kate Moss designar för Topshop, har jag funderat fram och tillbaka. Det var ju inte precis de vackraste kläderna, och jag fastnade inte direkt för något, men ärligt talat, hur ofta designar världens mest kända supermodell tröjor för dryga hundralappen? En gång vart tionde år? Maybe. Och därför tar jag tillfället i akt, linnena är ju faktiskt rätt söta, och Kate Moss har designat dem, och de kostar 120 kr, så vad bråkar vi om? Precis, go get them!

TRÄDGÅRDSCHIC

image57
Jag känner mig faktiskt väldigt trädgårdschic idag,
nyss hemkommen från Zetas handelsträdgård är jag numera 48 kr fattigare, men två smulgubbs- och en liten smultronplanta rikare. Snart får de se solen från balkongen, och jag får fräscha jordgubbar på  morgonen. Vad sägs om i yoghurten? Väldigt nyttigt, och därmed tjusigt. Snarts ska de planteras i en trendig kruka av mig iklädd precis lika trendiga trädgårdshandskar från Town & Country, Ciao!

PÅPÄLSAD HÖST

image56
Det är ju nästan alltid så,
lagom har man fått fram vårskorna, och så pratas det redan om vad som bör sparas respektive slängas till hösten. I vilket fall tänker jag hålla mig a jour, det gäller att vara ute i god tid, med fall 2007's catwalk, och hittat flera trender som verkar gå igenom på det mesta. Päls, är en av dem. Satsa på en klassisk kappa, som hos 6267, eller kör på en kortare, bylsgare modell med markerad midja a la Givency. För den lite mer vågade har Alexander McQueens päls med blåa drag en ytterst moderiktigt touch, lycka till!

BUY IT NOW OR REGRET IT LATER

image55
Okej, jag vet
, man läser hellre om trender, kap och runways, än om packningsbestyr, men just nu prioriterar jag det senare. Därav denna, en inköpslista, vad behövs för en ultimat weekend i Paris?
Svart linne från H&M, jag lånar T:s jämt, och något säger mig att jag inte får ta med det.
Vit kuvertväska, ett musthave i trendstaden, några tips?
Produkt att ha i håret innan plattning, blillig och bra, var finns den?
Tre miljoner små svarta, smala tofsar och hårnålar, det är inte klokt hur många som kan förvinna på otroligt kort tid, köp snabbt!
Mer än så behövs nog inte, eller vad tror ni? Jag återkommer snarast med en mer uppdaterad version av hela packningen, men förhoppningsvis hinner jag med några normala inlägg imellan, so long!

PACKOHOLISST JAVISST!

Jag vet att det är hela 9 dagar kvar, men jag är en pack-lover! Ärligt talat, det är faktiskt bland det bästa jag vet. Jag kan till och med tala om att när jag var riktigt liten och vi skulle åka till Spanien, så packade jag klart allting en vecka i förväg, mycket noggrant, och sedan, när allt var klart, hällde jag ut allt igen, för att kunna få packa än gång till! Så, eftersom I love it, så börjar jag skissa på en packlista redan nu:
Byxor:
Mörkblå Cheapmondayjeans, as always, kan jag leva utan dem? Nej. Plus att vi bara ska var där i tre dagar, så flera par känns onödigt.
Toppar/Tröjor/You name it:
Vitt linne med smala band från H&M X2, jag kan inte leva utan dem heller, jag har dem under ALLT!
Röd/Vit-randig skjorta från Esprit, den har med tiden blivit min personliga favvo, het och klassisk.
Stor, blå, skjortklänning från Uptown, se några unlägg längre ned, utifall att det skulle bli fint väder.
Svart linne med smala band från H&M, stylish baby, stylish!
Svart kofta från H&M, för att matcha med ovanstående, utifall det inte skulle bli fint väder.
Röd/Blå/Grå/Vit-randig cardigan från H&M.
Skor:
Svarta pumps från Din Sko, trendigt, chict och ja, de ÄR faktiskt bekväma.
Röda ballerinor från KELLY, att matcha med cardiganen från H&M.
Väskor:
Svart mellanstor väska i läderliknande material från Kappahl, you always need a black bag, dear, och numera är den lätta stambaginspirerad med en kedja från den ena sidan till den andra!
Vit kuvertväska från jag vet inte vad, eftersom jag inte har köpt en ännu, hjälp!
Smycken:
Stora pärlörhängen, tillhör mitt everyday-outfit, så det vore an skam att låta dem ligga kvar hemma.
Svart jordgubbshalsband från Guldfynd, ja, det ser ut som en KJL, och jag älskar det!
Pärlhalsband, vintage.
Guldhalsband med en amulett, från BIKBOK, perfekt till Esprit-skjortan.
Neccessärsaker:
Foundation från ID Bare Minerals och tillhörande borstar.
Mascara från Mary Kay.
Rouge från Mary Kay och från Jane Helen.
Ögonbrynspenna från Lancome, allt går med lite brun färg!
Ansiktskräm från Loréal, Pure Zone, pormaskar? Nej tack!
Och så alla tandborstar, tandtrådar, tandkrämer, pyjamar och sådant, såklart, och mobil!
Såja! Det var väl allt? Har jag glömt något? I vilket fall kommer ni nog att få läsa mer om mina packningsbestyr inom de närmsta dagarna, packoholisst, javisst!

FÄNGELSEPINGLAN PARIS

image54
"Hon ska avtjäna ett fängelsestraff för att ha brutit mot den villkorliga dom som följde på ett rattfylleri, men vädjar till Kaliforniens guvernör Arnold Schwarzenegger att upphäva domen. Anledningen är att hon ska ha blivit hotad till döds av interner via internet."
. Detta finns att läsa på SVD:s hemsida, och lika chockade är vi, hur ska allas vår superdiva, Paris Hilton, klara av en 45 dagar lång fängelsevistelse? Inte vet vi, och särskilt nu när Hata Hilton-kampanjen har nått sin spets. Gruppen Citizens For A Better Americas låt "Go away Paris" blir allt populärare och överallt finns tröjor och affischer med samma text. Stackars liten? Vi får i alla fall hoppas att hon klarar sig på sina tillåtna två par trosor och inget smink, för vem ska vi annars skratta åt när ingen längre gör skivor som bara bakgrundssångarna sjunger på, tappar bort sina chihuahuor eller anser att en känguru skulle vara ett trevligt husdjur?

JUST TO JUICY

image53
Temperaturen låg på 16 plus,
och äntligen var det dags för min älskade Juicybag att, efter en alldelles för lång vinter i min garderob, få se dagens ljus! Dagen till ära fick den matchas med en helvit tunika och juicyrosa (eftersom bagen är i världens charmigaste färger på just den väskan, juicyrosa och ärtgrönt!) nagellack, mycket somrigt! Och nu när jag ändå hade en väska, kunde jag inte undgå att komma och tänka på att det faktiskt finns matchande tracksuits, och hur otroligt fab de faktiskt är, så nu funderar jag på att lägga överskottet på en liten sådan? Dock finns det arton modeller och fyrtiotre färger (okej, kanske inte, men det känns så) så jag har en liten nätt beslutsångest.  Rosa, blå, gul, brun, svart, kort, lång, you name it, så, hjälp mig, vilken skulle ni ha valt?


SOUNDS LIKE SCARVES

image52
Scarfen, den perfekta accessoaren
, personifierad. Knyt den runt halsen, i håret, i midjan eller runt en av handtagen på väskan, en ultimat outfit-höjare! Satsa på en modell i siden med klassiskt mönster för den mest välklädda looken i vår. Dessa godingar ses på varje fashionista just nu, men vad gör det? För snygga är dem, och billiga. De blir dina för 59 kr styck på H&M, så varför inte göra månadens klipp? Skippa den extra fikan på numera väldigt ochica Coffehouse by George och lägg istället pengarna på en i varje färg, så bli du snart uppraggad av någon som dör för att få bjuda dig!

EXTREME (NOT) ROOM MAKEOVER

image51
När våren äntligen är förbi
, och sommartider stundar, känns det som ett perfekt tillfälle för en total room makeover. Sagt och gjort, kvällen tillbringades iklädd en gammal tee, med håret uppsatt i en oformlig knut (always dress to impress!) och en roller i handen, fyra väggar senare är jag klar, och stolt! Det blev helvitt dena gång och eftersom jag målade på panel valde jag samma glansfärg som används till lister, så nu är det bara de små utrymmena i hörnen, närmst tak och golv och emellan elementen kvar. Jag ska också piffa upp det hela med ett tyg, som jag tänkte hänga på en halv vägg som jag sedan skär av från den helvita delen med bokhyllan Bonde i vitt, från IKEA. Vilken färg det blir på tyget återstår att se, men det får gärna matcha till min stora Marilyn Monroe affish från filmen Asphalt Jungle som numera sitter i en svart, smal ram ovanför sängen. Mer info kommer i sin om tid, wish me luck!

DAGENS OUTFIT

image50image50
Att göra om stora skjortan till en klänning är ju en trend som slagit igenom stort på sista tiden, och nu när solen tittade fram bestämde jag mig för att prova!

Ljust Gråblå skjorta från Uptown och vita ballerinor från H&M, 98 kr. Benen är (eftrsom nylonstrumpor känns ochict och tråkigt) brun utan solade med Dove's Summerglow med lätt shimmereffekt, 50 kr, kuvertväskan har jag fått låna av T, and I love it!

MÖT VÅREN I PARIS

image49
Möta våren i Paris? Ja tack, mer än gärna! Den 16 maj bär det av med flyg till Paris, där det bland annat ska shoppas ett visst läppglans med glass-smak som jag suktat efter ett bra tag, åkas till Eiffeltorn och hållas koll på trenderna i världens modestad! Det är i och för sig hela två veckor kvar, men jag längtar redan! Tänk så otroligt härligt att lämna ett  ganska glåmigt (fast med min vanliga tur antar jag at det är strålande solsken och 30+ när jag åker) Sverige till ett blomstrande Paris, au revoir!

SPOTLIGHTS

image47image48
Att allt kommer tillbaka har vi ju hört förr,
och så även prickarna, fast nu i en glammigare tappning! Satsa på tusentals paljetter som tillsammans bildar mönster, mer än gärna prickar, och gör som KENZO och Enrico Coveri. Matcha med en snygg clutch för festen, eller "klä ned" det hela med ett par vanliga shorts för den absolut chicaste vårlooken. Se till att vara i spotlighten i vår!

MÅNADENS FLIPPFLOPP

MÅNADENS CHICA FLIPPAR & MÅNADENS TOTALT OCHICA FLOPPAR:
image45Jag som trodde att de flesta kändisar matchade bra, men där hade jag visst fel. Kläder och kroppsform bör passa ihop, så skippa trenden ibland och kör på något som passar dig, Mischa Barton.
image45Topshop loves Kate Moss låter ju toppen, men Topshop loves Kate Moss garderob låter lite mera halvbra. Att du har fått inspiration från dina egna kläder är en sak, men att göra kopior av dem? Det är en helt annan sak!
image46Vissa kopior är däremot toppen, särskilt för oss som inte har en riktigt lika full plånbok som vi skulle vilja ha, go H&M Wayfarers!
image46Och när vi ändå är inne på Solglasögon, är det bara jag som har märkt att solen finally verkar ha hittat hit till Stockholm, jag vet inte hur ni har det, men imorgon blir det shorts för min del!
image45Däremot, värmen beror inte bara på bra saker, utan också på att vi släpper ut ochict stora mängder avgas, föroreningar och gud vet allt i en natur som förstörs mer och mer. Att inte stänga av TV/Dator/Radio efter användning ät inte särskilt tjusigt, såvida du inte tycker att sådanadär munskydd som de måste ha i Tokyo är superheta, såklart.
image46Baddräkten är Back in Buisniess igen, wich we love! Se några inlägg längre ned för superheta favvos.
image45Däremot, stringbikinis känns väldigt avlägsna, snygg bränna i och försig, men snälla nån, Brun Utan Sol, ever heard?
image46Och apråpå ingenting, alla fashionistor som gillar allas vår heta pirat, Johnny Jack Sparrow Depp, Pirates 3 är på ingång, och jag vill ha premiärbiljetter! Jag vet inte HUR många gånger jag och T suktat över alla möjliga bilder på herr Depp, jag kan t.o.m. tala om att T satt en hel timme och tittade igenom alla 34 (!) sidor som kom fram om man sökte på "Johnny Depp" på Google!

VÅGA VÄGRA AVKLÄTT

image41image42image43image44
När sommaren känns ovanligt nära,
även om termometern inte håller med, är det snart dags för årets badmode. Att glam och metallic är hett vet ju varenda fashionista med huvudet på skaft, likaså att det brasilianska bikinimärket Salinas är på tapeten. Självklart lyser ju även en trend starkare än någonsin. Det började redan lite förra året, men i sommar är, just det, baddräkten, hetare än någonsin! Vad sägs om rödaste rött från Fabucci, 288$, oskuldsfullt vitt från Mikael Kors, 168$, färgglada blommor från Salinas, 1299 kr eller kanske farlig och svart från Vitamin A, för 1395 kr? I vilket fall, skulle jag inte tacka nej!

GLAMMIGT VAL

image38image39
Säg metallic och jag säger trendigt,
säg glammigt och jag säger hot, säg guld eller silver och jag säger svårt val. Dock har jag fått höra att 2006 var guldåret och nu är det silverplats som gäller, vilket säkert kan vara sant, men jag har fortfarande svårt att säga att guld inte ÄR chict? Dessa hooties från American Apparel (Nelly.se) blir dina för 499 kr styck, och gör det inte precis lättare att välja, men snygga är de!

COOLA KOOLA ANNA

image37
Eftersom jag igår skrev om TNUNSGM
(se inlägget under) så kunde jag ju inte undgå några små godbitar. Det tittades på klänningar hit och bikinis dit, och när jag sedan hittade Nelly.se's REA-sida blev det en helkväll framför laptopen, oh I love! Som denna lilla alldelles, alldelles, underbara kreation från svenska Koola Anna, tänk er till en liten svart clutch, ett par svarta ballerinor och stora brillor. Hej jag är fast

THE NEARLY ULTIMATE NETSHOPPINGGUIDE

image36
Att shopping på nätet har blivit en trend som heter duga har väl ingen missat?
Dock är det ibland svårt att hitta sidor som både keppar till Sverige, har snygga kläder och bra märken, och levererar snabbt och rätt. Just därför, bara för ert eget höga nöjes skull, har ni här,
TNUNSGM (The Nearly Ultimate Net-Shopping Guide by Mathildas):
Först och främst, innan vi börjar, se till att ha mätt ALLA dina mått, byst, höfter, benlängd, längd överhuvudtaget, you name it, för att undvika missar. När du gjort det letar du antingen fram ett engelskt lexikon eller besöker Tyda.se, och sedan är det bara att sätta igång! Shoppa billigare, snabbare och direkt från din soffa på dessa sajter:
Nelly.se, många olika märken, man får lätt intrycket av att det bara är en underklädesshoppingsida, vilket är fel, de säljer det mesta inom klädväg.
Bubbleroom.se, sveriges ledande internetbutik för märkeskläder, byggs tyvärr om just nu, men vi längtar tills den är klar!
Shopbop.com, är en engelsk sida, så här behövs leksikonet, som som tur är skeppar till sverige, snygg layout och
minst lika snygga kläder!
Asos.com, en perfekt sida om plånboken inte verkar riktigt lika full som den borde vara, kläderna är snarlika det som syns på catwalken men ibland dyker godbitar från tex. FCUK upp!
Net-a-porter.com, behöver jag verkligen säga mer?
Accessora.se, Accessoarer (nähä?!), parfymer, smycken och mycket mer och levereranserna fungerar som de ska, vad jag har hört.
Och sist men inte minst skulle jag behöva hjälp, jag besökte för inte alls länge sedan en shoppingsida, vars namn jag inte kommer ihåg, det var någonting "streetigt" som zoo-någonting. Där fanns både tjej och killkläder och många märken, däribland Lyle&Scott och Ralph Lauren. Sidan var svensk och sålde kläderna lite billigare än affärerna gör, både affärspriset och nätpriset stod under bilderna på plaggen, är det någon som vet vilken jag pratar om? Hjälp mig! Bortsett från det, Keep up the good shopping, girls!

DAGENS OUTFIT

image35
Jag vet faktiskt inte varför, men när jag för första gången klädde mig i den här klädkombinationen tänkte jag bara på en sak, och det var Höst i Paris. Ni vet, mörkrött, lite grått och blått, men alltsammans i en brun nyans, nästan som om någon lagt ett tunt, tunt brunt papper över kameran, när bilden togs?
Randig stickad cardigan
från H&M för runt 200 kr, mörkblå stuprörsjeans från Cheapmonday, 400 kr, och röda ballerinaskor från KELLY, köpta i Gambia.

MODERNA MADONNA

image34
Herregud, ibland blir jag så trött på modebloggerskor världen över som tror att de kan och vet precis allt.
Överallt fanns att läsa om hur stor flopp Madonna-kollektionen skulle blir och rubriker som "Snälla Madonna, du kan inte designa!", och hur fel hade de inte? När kollektionen släpptes på Hamngatan var affären så full att det var svårt att ta sig fram, och köerna till kassan kändes oändliga. Nu, ett bra tag efter, säljer den som smör, så när Ebba von Sydow  skrev "Gillar inte: Madonnas H&M-kjollektion, hon är gammal och tråkig, kan de inte låta någon ny designa, som Lindsay Lohan?" hade hon, enligt mig, helt fel. Madonna kanske inte gör kläder i klass med Marc Jacobs, men vem gör det? Personligen tycker jag att den lilla silverclutchen som formgavs av henne var riktigt tjusig, och jag ångrar fortfarande att jag inte köpte den. Självklart tycker alla olika, men att såga någon längst anklarna innan den ens släppt sin kollektion, är ingen bra ide. Så till alla stjärnor med riktigt starquality, erfarenhet och egen stil; Keep up the good work, we love it!

FABOULOUS BJÖRN BORG

image31image32image33
I'm so happy I'm so glad, that I've got them!
I min garderob, och förmodligen på mina fötter på Valborgsmässoafton. Tänk er, dessa små sötnosar, en vit tunika med ett sidenband i samma färg som skorna, under bysten, me like! Jag kanske till och med slår mig lös på en liten cultch, om jag har tur, men jag måste jaga rätt på ett sidenband i samma nyans. Någon som har ett bra tips?

SOMMARDRÖMMAR

image30
Åh vad skönt!
Nu verkar äntligen vädret vända och vi går visst mot varmare tider, vilket jag, och mina bleka ben, verkligen gillar! Så för att fira än kanske ännu avlägsen men dock efterlängtad sommar tänkte jag lägga upp mitt musthave-outfit för i sommar. Sakerna kan bytas ut, men själva grejen med blå skjorta, vit clutch och vita ballerinor är ändå samma, så snyggt!
Skjorta
(avskuren precis under fickorna) och clutch från Topshop, den förstnämnda har jag nu fått reda på priset på (tack, Linnea) och den blir din för 549 kr, och Sötnosen i vitt kostar 12£. Skorna är från Skopunkten och blir dina 249 kr.

DAGENS OUTFIT

image29
Efter en liten shoppingrunda i city kom jag hem, en dryg hundring fattigare, men en shal, ett jordgubbsformat halsband, ett bodylotion med summergloweffekt, och en mätt mage (
Montis glass, I love!) rikare!
Vit skjorta och vitt linne från H&M, 149 respektive 49 kr. Shal och halsband (dock inte det som inhandlades idag) också från H&M, 59 respektive 49 kr. Jeans från Cheapmonday, 400 kr.

BEIGA DRÖMMAR

Beige, behöver inte alltid vara beiget. Ibland kan det, som denna gång, vara alldelles, alldelles, underbart!
Beige klänning,
18£. Halsband med vitt hjärta och guldkedja, 8£ och halsband med vitt hjärta och smal silverkedja, 8£. Vita ballerinaskor med beige kant och rosett, 35£. Mörkbeige läderpurs med dragkedja 22£ och cremefärgad kuvertväska, 20£. Allt från Topshop.

BEN&JERRYSBEGÄR

image28
Avundsjuk? Jag? Hah!
Som om jag skulle vara sur för att att H och L shoppade loss på varsitt Ben&Jerryslipgloss (som jag suktat efter i ett år) i Paris? Skulle inte tro det. Vem vill ha ett sådant? Och när det bara kostade 2 Euro? och luktar gudomligt? Okej, kanske lite. Då. Nåja, det går fler tåg, jag får sikta in mig på antingen en egen Parisresa (vilket jag inte skulle säga nej till) eller helt enkelt övertala någon nära resenär att
vara min shoppare! Hello glossy!

CHIC I NYVAKENSTYLE

image27image27
Bara, bruna, släta ben, stora, löst åtsittande, korta tunikor känns väldigt sommaren 2007!
Chict snygg med lite nyvaken-känsla, stor skjorta, ruffsigt hår, you name it! Den här snyggingen finns hos Topshop och får gärna hänga i min garderob i sommar. Sy upp fållen en bit (så att den bli trendigt kort) och lägg til ett par ballerinaskor och en clutch på den, sedan är vi hemma!

ALLT DU VILL VETA (OCH MER)

Favoritcafé: Förra året var Coffe House by George en klar favorit, men sconsen har blivit torra och dyrare och latten är mindre än någonsin.
Favorittidning: ELLE & DV.
Favoritplagg i garderoben just nu: Mina mörkblå otvättade Cheapmondayjeans, sitter som skurna och passar till allt.
Byter gärna garderob med: Hon dendär stylisten, som anklagades för att bidra till att alla kändisar fick anorexia. Hon som stylar Nicoler Richie. Ni vet vem jag menar, men jag har hjärnsläpp, tyvärr.
Vanligaste färgen på mina kläder: Basfärger, fast nu när sommaren kommer så älskar jag pastellfärger. Och grått, och svart, och vitt såklart!
I sommar kommer jag att gå klädd i: A-linjeformade tunikor, puffiga shorts, seglarinspirerade skjortor, och min Salinas-bikini, såklart!
Men absolut inte i: Lång, utsväng jeanskjol (inte på vintern heller för den delen).
Byxa eller kjol: Byxa, fast pennkjolar ÄR ju snygga förståss.
Sminktips till allmänheten: Ingen foundation nu på sommaren, nej till fläckar!
Mitt rum kan beskrivas som: I behov av en omgörning, vilket jag tänker göra, snart, jag lovar.
Höger- eller vänsterhänt: Höger.
Är det nåt du absolut inte äter: Hundar kanske? Fast om alla jag kände smakade och sa att det var JÄTTEGOTT skulle jag kanske? Eller?
Kläder just nu: MIna mörkblå, otvättade Cheapmondayjeans, ett grått linne och en Lyle&Scott-cardigan.
Fisk eller badkruka: Fisk!
Hur många kuddar sover du med: 1-2 stycken.
Morgon- eller nattmänniska: Nattmänniska.
Sparare eller slösare: Slösare, det finns alldelles för mycket chict att lägga pengarna på!
Tror du på mirakel: Miraklens tid är ALDRIG förbi, det är faktiskt rea på Marc Jacobs, ibland!
Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid: Självklart, allting går utom trasiga klockor och små barn.
Bio eller promenad: Promenad.
Snarkar du? Jag vet inte, jag sover!
Stjärntecken? Kräfta.
Rädd för insekter? Jodu, getingar och humlor är värst, jag skriker som en gris!
Äckligaste insekten: Någon äcklig mask, inte daggmask, utan mjölmask! Och gråsuggor.
Det här är jag bra på: Stå för det jag tycker, övertyga folk (jag har fått höra att jag kan snacka omkull ett kylskåp), tala inför publik.
Chips, morötter eller godis? Morötter just nu, hello sommardiet!
Pizza eller hamburgare? Pizza.
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Nej, inte vad jag vet just nu. Om jag säger att jag vill, försök stoppa mig.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum): Jag försöker ta mig i kragen en gång per månad och göra en räd, och den håller sig i 3-4 dagar, sedan slänger jag bara ned allt i lådor och sådant, så att ska se städat ut.
Gungar du på stolen? Dålig vana, jag vet.
Vilken hand håller du gaffeln i ? Kan hålla i båda?!  Gaffeln i vänster och kniven i höger, jag har nog aldrig prövat något annat.
Gillar du att sjunga? I duschen, ja.
Kaffe, te eller inget? Te.
Har du en besatthet? Skor, kläder, allt!

DEN LILLA VITA

image26
Den lilla svarta verkar ju aldrig riktigt gå ur tiden,
men det verkar som om den har fått en kompis, den lilla vita! Perfekt en solig sommardag, och precis lika snygg i storstan som på jobbet. Personligen tycker jag att klänningen i mitten ovan, från Chloé, är näst intill oslagbar, fast, vad är inte det när det sitter på Gemma Ward? Nåja, eftersom det inte riktigt ligger i min prisklass så får jag väl helt enkelt satsa på en budgetvariant, från Indiska. Och det är väl inte fyskam! Jag tycker mig nämligen ana vissa likheter både med pressvecken från Antonio Berardi, till vänster, och som sagt, Chloé, i mitten. Den blir din för 299 kronor, spring och köp!

SAILORSTUFF

image25
Okej, jag vet, jag vet!
Jag har redan skrivit tre inlägg om skor, på bara en eller två dagar, men dessa är så söta att jag bara inte kan hålla fingrarna borta, och förmodligen billiga också! Jag mitt nöt glömde at titta på prislappen men eftersom de kommer från Kappahl, som inte direkt brukar vara känd för sina höga priser, bör de ligga straxt över hundralappen. Och ankarna sedan, perfekt för en sailor-sommar, shoppa lugnt!


PÅ STÅENDE FOT

image24
På tal om skor,
som jag skrev om två inlägg ned, jag har just fått ett litet tillskott i min garderob, ett par otroligt söta guldballerinor från H&M. Jag hade gentligen tänkt köpa dem från katalogen, men nu när det fanns i affären så bestämde jag mig för att slippa allt krångel med porton, beställningssedlar och fel storlekar, och slog till på stående fot. Måste även tilläggas att de kom som en räddande ängel eftersom mina fötter bara mådde halvbra efter en heldags rundvandring i city (och en hel vecka innan) iförd highheels, bara en sådan sak! 

SKOOHOLISST JAVISST!

image23
Shoeoholic? Jag? Hahaha, nejdå!
Det är väl inte ohälsosamt att ha över 20 par i garderoben, lika många till i tvättstugan, plus alla vinterskor altsså. Och fortsätta köpa flera varje gång jag är inne i stan? Okej, jag kanske har lite många, men skor är inte som tröjor eller byxor och sådant, skor är mer, som minnen! Just det! Det är som att jag köper en souvenir varje gång, och det är ju bra, faktiskt. Jag menar, det var ju värre förut, när jag köpte skor jag som jag inte tyckte om efter två veckor eller något, nu köper jag riktigt fina skor, skor som jag kommer att vilja ha nästa sommar! Och så tar jag ju hand om dem, jag har tillexempel köpt sådandär skohållare från IKEA som man hänger upp, smart va? Japp, man ser enkelt vilka skor som är vilka och de tar inte upp lika mycket plats! Och skorna  mår ju bättre såklart, innan hade jag över 60 par huller om buller i en stor garderob, inte bra! Nej, nu har jag tagit mig i kragen, så nu är det lite mer ordningssamt här, vilket jag tycker är toppen! Heja skor!

STORT & SMÅTT

image22
2006 var den stora väskans guldår,
varenda männsika hade en bag som var större än störst, och det ÄR snyggt, det måste jag medge. Dock byttes den ut nu i höstas-våras mot en mer ellegant liten clutch eller kuvertväska, men när den största mini-väska-smällen lagt sig är det då både och som gäller? Nej, inte precis. Nu ska det vara antingen eller, inget mittimellan-mesigt här inte! Gör antingen som Dsquared och satsa på en väska där du kan ha som hus i nödfall, eller som Jil Sander, och får säsongens smartaste handtag!

LITTLE MISS VADÅ?

image20image21
Jag vet, ni har redan sett dem, om och om igen.
Och jag med, men jag ÄR kär, så är det bara! Ärligt talat, jag vet att jag just shoppat loss två dagar i rad, men ibland känner man sig rik, och man måste ju leva i nuet, ellerhur? Precis, så jag funderar faktiskt på en av dem, Little Miss Bossy och Little Miss Sunshine är ju inte heller så dumma, när jag tänker efter? Vilken skulle ni ha valt? Jag har nämligen beslutsångest!

KENNETH JAY LANE ELLER GULDFYND?

image19image19image19
Dagens köp!
Eller, nåja, i alla fall ser jag ingen skillnad, trots att min lilla nyinköpta älskling gick för 69.50 på Guldfynd medan originalet , tja ni vet, är lite, dyrare. Jag säger bara, KAP! Jag menar, äpplet är helt identiskt, det är visserligen ett halvt blad mer på den dyrare varianten, men spelar det någon roll när man just tjänat 1300 kr? Jag vet i alla fall vem som ska ha en jordgubbe också, i båda svart och rött, såklart!  

KM KOLLEKTIONSDATUM

image17
Som bekant ska ju allas vår superskandalmodell Kate Moss designa för Topshop,
och eftersom ni, som jag, säkert undrar vilket datum kollektionen lanseras tänkte jag bara skriva lite kort om det hela. Jag var inne i city igår och passade på att fråga expiditen inne på Topshop i SOUK-gallerian, och fick då veta att den kommer att vara i butikerna i maj, mer än så vet jag inte, men eftersom hon sa så skulle jag tippa på någon gång i början. Har ni tur återkommer jag med mer axakta datum senare idag, eftersom jag ska in igen, denna gång med E. Vi ses!

RECENSION

image16
Den där nya innegallerian i Stockholm, ni vet den som jag skrev om förut?
SOUK, alltså. Jag har varit där nu, och jag vat faktiskt inte riktagt vad jag tycker. Affärerna inuti var ju bara FÖR härliga, som Lollipops, kan man leva utan deras väskor? Och Friis&Company? Och Topshop? Nej. Däremot var Gallerian så, jag vet inte, liten? Det var ju liksom bara två våningar, varav den ena är bara Topshop? Nåja, som tur är byggs den ju ut och blir mycket större i augusti, jippie! Så, för att dra en slutsats angående SOUK, det var väl att ta i att kalla den "galleria", en galleria för mig är ju som Gallerian på Hamngatan, under NK, och den, den är ju STOR. Dock behöver det inte betyda att den inte är värd ett besök, tvärtom! SOUK är helt klart ett bra ställe att shoppa på, inte direkt en galleria, men vad gör väl det, när du blir totalt trollbunden så fort du ser innehållet? Just det, ingenting.

DAGENS OUTFIT

image15
Inspirerad av en helg i skärgårdsmiljö blev det lite seglarstuk på dagens outfit!
Cardiganen
kommer från Lyle&Scott, 999 kr och den blå- och rödrandiga pikétröjan är från H&M. De vita jeansen inhandlades på Cheapmonday och blir dina för 400 kr.

CLATCHIGT MED CLUTCH

image14
Redan i höstas var trenden ett faktum,
den stora väskan är mer än gone och clutchen känns hetare än hetast. Dock var det inte bara det dethär inlägget skulle handla om, utan även om hur den ska matchas. Självklart går det bra med nästan vad som helst till, men den trendkänslige kör på Chanel. De otroligt tjusiga armbanden är förmodligen alldeles för dyra för mig, och väskan också för den delen, men lösningar finns, såklart! Liknande armband shoppas loss i närmsta H&M-butik, och så även väskan, för en snarlik finns i madonnas kollektion(som för rövrigt blev en succe, trots att alla trodde motsatsen, bild på ett helfullt H&Mhamngatan vid madonnapremiären kommer snart). Så, kort sagt, satsa på stela armband och kuvert framöver, snyggt, rätt och oj så hett!

SOV STYLISH

image13
Vem har sagt att det bara är "Dagens Outfit" som gäller?
Självklart måste du vara lika fab när du sover, man vet aldrig vem som kan se dig, ALWAYS dress to impress! Jag säger bara, be prepared, for everything, och gärna i svartvit leopard och rosa volanger!
Halsbandet (som jag dock inte kräver att du ska sova i) kommer från Nina STHLM. Nattmasken är från H&M och setet trosa-top kommer från, hör och häpna, Coop Forum, 29.90 respektive 39.90. Linnet är från Cubus, 50 kr på rean.

HÅRVÅRDSTIPS

image12
Sommaren står för dörren, vilket får i alla fall mig att tänka på solblekt hårsvall, brunbrändkropp och, tja, you name it! I vilket fall, så känns just nu båda två sorgligt avlägsna, så för att ni åtminstonde ska få ut det bästa av höstacken på huvudet följer lite hårtips och hårvård!

Du har runt 100.000 hårstrån på huvudet, som var för sig växer ca. 1 cm i månaden och skulle man nu få för sig att lägga ihop alla cm hårstråna växer på en dag (nödvändigt, ellerhur?) skulle sträckan bli ungefär 20 meter.
Nu till lite nödvändigare fakta; Vårt hår misshandlas mer en vad man tror, vind, vatten luft och allt sådant är förstås bidragande orsaker, men mycket kan du göra något åt själv! En av de vanligaste felen i alla fall jag gör är att jag tvättar mitt ruffs alldelles för ofta, ju mer sällan desto bättre. Om du nu behöver (som jag oftast gör) tvätta det varje dag, pröva att bara köra med shampoo och balsam varannan dag, dagarna däremellan sköljer du bara ur håret ordentligt! Tänk då på att gnugga lagom mycket även när du bara har vatten i, det BLIR renare, tro mig.
Ett annat sätt att få hår att må toppen är att äta mycket nödvändiga vitaminer, besök närmsta apotek eller hälskostaffär och be om hjälp. Kanske har du ovanligt fett hår? Har du mjäll? Känns ditt hår ovanligt elektriskt? Kolla med en riktig hårguru innan du går på shampoo företagens klyschor, du vet typ, 80% mer volym! Nio av Tio säger att de älskar ny Sooper Trooper hair deluxeserien, från Hårföretaget!
Lite extra lyx kan du också ge håret genom att, när du shamponerar eller balsamerar, massera hårbotten, dock utan naglar, att rispa upp en redan torr hårbotten är ingen bra ide. Balsamet låter du sitta i i tre minuter för maximal effekt och har du tillgång till bastu låter du det sitta i medan du bastar. Tyvärr kan det då resultera i att håret bli smutsigt igen eftersom du svettas, så ta ytterst lite shampoo påde ställen där ditt hår blir smutsigt först (lugg, ovanför öronen mm.) när du sköljt ur balsamet. Ett annat bra tips att precis innan du duschat färdigt så byter du varmvattnet mot kallvatten istället och sköljer hela kroppen, det hjälper blodcirkulationen.
Dra inte fram hårfönen efter duschen, låt den ligga är den ligger. Ta fram en handuk istället och torka igenom håret försiktigt i hårbotten, så att det inte är alldeles blöt, det blir den irreterad av. Låt sedan håret självtorka, det mår det bäst av.
Tänk också på att ha i skyddande produkter när du plattar eller lockar håret (jag vet, det är ingenting man brukar komma ihåg, jag slarvar fastän jag plattar ofta, men jag får stå mitt kast, inte kul!), eftersom det sliter extremt mycket, och frissigt hår är väl inte precis någons dröm?
Att borsta håret är ju också en naturlig del av dagen, och eftersom du lägger ned så mycket tid på just det, är det ju igentligen självklart att du ska ha en bra borste. Många lägger ned ofantliga mängder pengar på olika balsam eller shampoon, men borsten är minst lika viktig, särskilt om du har för vana att borsta blött hår. Fråga din frisör efter vilken borste som passar dig bäst, och tveka inte, borstar behöver sällan bytas ut, en riktig invistering med andra ord.
Om ditt hår är tovigt och svårkammat, slit absolut inte! Hårstrån går lätt av och det finns en hel drös av andra metoder. Spraybalsam är en av dem, och för mig helt ovärdeligt. Spring till närmsta Icabutik och köp!
Och så, till sist men inte minst, frågan på allas läppar, "hur ofta ska man klippa håret?". Frisören rekommenderar en toppning var tredje månad, vilket jag tycker åter bra. Därför är mitt tips ganska självklart, en dyr salong behöver endast besökas varannan tremånadersperiod, då kan du få en ordentlig klippning och föning och vad du nu vill ha, de andra gångerna kan du be någon du känner toppa dig eller gå till någon extremt billig salong. Toppa är ju nämligen inte precis det svåraste en frisör kan göra?
Lycka till!

SOUK

image11
Åh, jag kan inte bärga mig tills jag får tillfälle att besöka Stockholms nya, heta innegalleria SOUK!
Med affärer som Topshop, Warehouse och Denim for Girls har den fått i alla fall mig att nappa på kroken, och även om Debenhams var härligt, så kan man ju tröttna, lite. Så, jag har helt enkelt inget val, snarast i min kalender får stå "SOUK-shopping", även om jag känner mig lite nere, 1500 personer blev vipinbjudna, då kunde dom väl ha klämt in en till? Eller?

PÅ MED PUMPSEN

image9image10
Mums! Förra årets stora trend var ju som du säkert vet pumpsen med träklack, och ränderna går aldrig ur en zebra, ellerhur?
Åtminste kan jag säga att en av mina stora mustahaves under en längre tid har varit just ett par sådana, så när jag för några dagar sedan gjorde en blixtvisit på DinSko, kunde jag ju inte undgå att pröva skönheterna ovan. Självklart sitter de som hand i handske, eller borde jag säga händer i handskar? Så vad finns det att vänta på? Just det, nada, nothing, ingenting! Nu står de och glänser i hallen, och jag väntar på varmare väder, sedan är det bara att köra, på med pumpsen!

CLEAN ALL DAY LONG

image8
Mmm, jag doftar mer än gärna nyduschad hela dagen med hjälp av Clean au de Parfume!
798 kronor hos Accessora känns väl inte riktigt som ett klipp, men om tid är pengar, och du slipper den där tidiga, precis nödvändiga duschen på måndagsmprgonen? Tja, varför inte?


WILMAS DESIGN

image7
"
Wilma Design kom till när en av grundarna, Amanda, letade efter en snygg och feminin arbetsväska men inte lyckades hitta någon. Amanda Helin designar accessoarer som piggar upp i vardagen" kan man läsa på Accessora.com, och jag kan inte annat än hålla med, sötare portfäljer får man leta efter! För visst känns arbetsväskor otroligt tråkiga ibland? Stora, fyrkantiga, kort sagt, ja, tråkiga? Precis, så en arbetsväska i modell Elle Portfölj i vår känns helt rätt, talk about pigga upp vardagen!

FJÄLLENS FLUGOR

image6
Vet du vad? Fjällen har modekoll.
Också. Självklart kunde jag inte hålla mig borta från trenderna, ens på semestern, plus att jag fick lite dåligt samvete, två inlägg på en vecka, varav noll om mode, är INTE bra. Så, for your eyes only, The complete guide to fjällens ute och inne: Efter att ha spanat runt ett tag så insåg jag att fjällens största fluga inte var svår att hitta, solisarna på allas näsor, pilotisarna! Satsa på en oldfashioned modell med bruna glas och kopparfärgade metallbågar (gärna långt ned på nosen också) och du är hemma, en klar 360! Så, nu till de mindre stilsäkra outfitsvarningarna. Låt mig säga såhär, bågar plus mössa är helt okej, såklart, men bågar utanpå mössa? Nja, skulle inte tro det. Altså, satsar du på vanliga (altså INTE skidglasögon, för de får gärna vara utanpå mössan) solisar, stoppa in bågarna under mössan, du vet, den gyllene regeln? GIM? Glajjor Innan Mössa, för är dom utanpå, är det en klar liftkö. Då vet du! Vi ses i fjällen nästa år, med pliotisnarna GIM!

HELLO HÖGFJÄLLET

image5
Åh, efter en sex timmars lång bilresa, en klaustrofobisk natt i husvagn och en kort visit i Mora, är vi äntligen, äntligen framme!
Högfjället, imorgon tar jag backarna med STORM! Eller, nåja, de blå i alla fall. Ärligt talat, vi skulle inte kunnat komma vid en bättre tidpunkt, solen lyser från en klarblå himmel och snön ligger som sorbet i i pisterna, sjukt HÄRLIGT! Jag ska försöka att blogga så ofta jag kan, men just nu känns det faktiskt roligare att susa förbi i hundraåttio knyck på min snowboard än att sitta framför datorn och slöa, men allt för er, det vet ni!

RÖDASTE RÖTT

image4
Stilrent, hett och iögonfallande?
En färg som får alla att se just dig? Rött, såklart! Kulören som varit inne så länge en trendkänslig människa med ögonen öppna kan minnas, men som fick sitt stora genombrott förra våren, är nu hetare än någonsin!
Precis som den alltid har gjort följer nu färgen med i modet och lyckas kombinera sig på sätt som passar just för stunden. När våren kommer känns rött tex. rätt till den snygga neonlooken, som ovan på Vagabonds nästan fånigt tjusiga regnbågspumps. Till på det är det ju givet, rött nagellack plus brun hud är lika med sant!

BOOTCUT ELLER STUPRÖR?

image2
Efter en väldigt lång stuprörsperiod kan jag gissa att det är fler än jag som undrar när modet vänder, särskilt när en av de största stuprör-och-ballerinor-förespråkarna Kate Moss spottades iförd ordentligt utsvängda blåjeans.
Precis efter att fotot publicerats världen över hävdade alla modemagasin och bloggar bestämt att nu, nu var det utsvängt som gällde! Trots det har jag faktiskt inte sett utsvängt på någon stylish kändis mer än Victoria Beckham, och definitivt inte på någon visning, vilket inte gör mig helt säker. Själv tänker jag nog köra på i alla fall raka jeans en liten stund till, men om du känner för att ligga före, kan jag rekommendera Acnes old goldie, Tube. Snyggare bootcut finns inte!

SVENSKA MINERALER

image1
Mineral Makeupen har ju som bekant slagit igenom stort de senaste året, och självklart behöver inte allt kosta skjortan.
Jane Iredale och ID Bare Minerals är två välkända företag inom branchen, och själv är jag ett stort fan av det sistnämnda märkets produkter. Tyvärr ligger priset för ett puder på runt 400 kr hos ID, vilket i och för sig inte är fyskam, eftersom det enligt expiditen på Åhléns City ska hålla i 6 månader om man använder det flitigt. Tyvärr är priset fortfarande lika högt, och därför finns det förståss ett alternativ för budgetplånboken, Isadora. Det kanske inte är det mest hudvänliga, men helt klart bättre än en vanlig foundation. Har du råd rekommenderar jag såklart ett lite dyrare utländskt märke, men om inte, kör på svenskt!

RSS 2.0